Geschiedenis

Op 1 augustus 1859 wordt het familiebedrijf opgericht door de betovergrootvader van de huidige eigenaar, de heer G. van der Kleij. In 1904 verhuist het bedrijf van Utrecht naar Vleuten, waar op dat moment meer water beschikbaar is. Door de snelle en voorspoedige groei wordt het bedrijf in Vleuten in 1980 en in 1990 gemoderniseerd en uitgebreid. Half jaren tachtig verandert de dienstverlening aan particulieren meer en meer naar dienstverlening aan horecaondernemingen en verzorgingshuizen.Door de toenemende concurrentie wordt het noodzakelijk om meer en meer te gaan specialiseren. Besloten wordt om het wassen van horecatextiel tot kernactiviteit te verheffen. Een andere reden voor deze specialisatie komt voort uit het feit dat de kwaliteit die geleverd wordt zo goed is, dat steeds meer horecaondernemingen voor het wassen van hun textiel een beroep doen op Wasserij G. van der Kleij & Zn. bv.
In 1999 besluit men tot het bouwen van een geheel nieuw bedrijf in De Meern, waar de mogelijkheden tot expansie groter zijn. Door deze nieuwbouw is het mogelijk om opnieuw een verregaande modernisering en automatisering door te voeren. Duurzaam ondernemen en duurzame relaties met klanten staan hoog in het vaandel.

Het bedrijf ontwikkelt zich tot een zeer professionele onderneming waar een hoog kwalitatief totaalconcept aangeboden wordt. In 2000 opent de geheel nieuwe wasserij zijn deuren en wordt er afscheid genomen van de laatste particuliere klanten. In De Meern wordt er uitsluitend nog gewassen voor horecaondernemingen. Op dit moment is Wasserij G. van der Kleij & Zn. bv de grootste industriële horecawasserij van Nederland.


Van oudsher is Textielverzorging G. van der Kleij & Zn. bv ook uw partner voor het huren en kopen van horecalinnen. Door de grote knowhow binnen onze organisatie kunnen wij het gehele traject van het samenstellen van een huur of kooppakket met u doorlopen.
Door de toenemende vraag vanuit de horecabranche voor het huren of kopen van horecalinnen is voor deze activiteiten van ons bedrijf per 1 januari 2005 een speciale bv opgericht:
Linnenverhuur G. van der Kleij & Zn. bv

Wasserij G. van der Kleij & Zn. bvén Linnenverhuur G. van der Kleij & Zn. bv

Nu én in de toekomst uw horecatextiel in vertrouwde handen!