Operator Wasstraten

Sinds 1859 verzorgt Wasserij/Linnenverhuur G. van der Kleij & Zn. het linnen voor hotels en restaurants. Op dit moment verwerken we met ongeveer 150 collega’s 500.000 kilogram horecalinnen per week. Dit alles vindt plaats in onze industriële wasserij aan De Haarrijnse Plas in Utrecht, welke in 2016 in gebruik is genomen.

Wij hebben per direct een vacature voor:

Operator Wasstraten

Positie:

Je maakt deel uit van de Technische Dienst bestaande uit 7 medewerkers.

Functieomschrijving:

Je bewaakt het volautomatische was- en droogproces dat een deelproces in onze wasserij is.

Kleine beschrijving van het proces:

Wij hebben vier wasstraten, waarvan drie hoofdzakelijk voor hotellinnen en één voor restaurantlinnen. De zakken met vuil linnen zijn bij de afdeling Vuil Sorteer gevuld en komen via een hangbaan jouw afdeling binnen. Elke 90 seconden wordt een waszak vuil linnen van 50 kilo volautomatisch in een wasstraat gestort en doet er 24 minuten over om alle kamers van de wasstraat te doorlopen. Aan het einde van de wasstraat wordt het linnen geperst en ontstaat er een soort platte koek van linnen. Een Cake Breaker zorgt ervoor dat het linnen weer losgemaakt wordt.  Vanaf de Cake Breaker gaan 2 zakken van 50 kilo hotellinnen samen in één witte zak van 100 kilo en deze zak wordt volautomatisch via een hangbaan naar 1 van de 20 drogers getransporteerd. Elke zak en dus droger was heeft een eigen droogprogramma. Na de drogers verlaat het linnen jouw afdeling en wordt het volautomatisch naar de schoongoedhal getransporteerd. Voor de beeldvorming: de afdeling is nieuw en compleet toegerust met de modernste technologie uit de wasserijbranche.

Jouw taak in dit proces:

Jij controleert het proces en de parameters, stuurt waar nodig bij, signaleert afwijkingen aan machines, verhelpt indien mogelijk storingen of schakelt tijdig een monteur in, maakt schoon, verricht preventief klein onderhoud, je communiceert met teamleiders over de status van storingen of prioriteiten in was volgordes en je registreert storingen of afwijkingen in het proces. Je werkt hoofdzakelijk alleen.

Functie-eisen:

 • Je bent fulltime beschikbaar;
 • Flexibel in werktijden;
 • Ervaring als operator, machineoperator, procesoperator of in een technische functie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord;
 • Je bent stressbestendig en weet prioriteiten te stellen;
 • Woonachtig in een straal van 20 km rondom onze wasserij te Utrecht.

Wasserij G. van der Kleij & Zn. biedt:

 • Werktijden van maandag tot en met vrijdag van 6 tot 13.45 uur of van 13.45 tot 20.45  uur (overwerk wel mogelijk in drukke periodes);
 • Afhankelijk van leeftijd en ervaring een maandloon van maximaal € 2.050,- bruto per  maand bij een 36-urige werkweek;
 • Een vaste dertiende maand jaarlijks te ontvangen in december;
 • Vakantiegeld van 8,33% jaarlijks te ontvangen in mei;
 • Reiskostenregeling conform CAO textielverzorging;
 • Pensioenregeling conform CAO textielverzorging
 • Aanvankelijk een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je komt te werken bij een vooruitstrevend familiebedrijf dat al bijna 160 jaar bestaat.

Wij zoeken:

Een loyale en betrouwbare collega die als geen ander zelfstandig kan werken en waarde hecht aan een schone en opgeruimde werkplek/afdeling, fysiek in staat is veel te lopen en goed kan werken in soms oplopende temperaturen.

Reageren op de vacature operator wasstraten?

Stuur je cv voorzien van je motivatie naar: werkenbij@vanderkleijtextiel.nl of neem voor meer informatie contact op met Nicole Vergeer, afdeling Personeelszaken, 030 677 1234.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.