Collega's aan het woord

Hoe ervaren de huidige medewerkers het werken 
bij Wasserij / Linnenverhuur G. van der Kleij & Zn. bv? 


Lees hier hun verhalen!

Aneta

Assistent teamleider Restaurant

"Ik ben Aneta en ik werk sinds oktober 2014 bij Wasserij / Linnenverhuur G. van der Kleij & Zn. bv"

Kan je wat meer vertellen over jouw afdeling?

Created with Sketch.

 "Ik werk in de schoongoedhal op de afdeling Restaurant. Op onze afdeling zorgen wij ervoor dat het schone linnengoed voor restaurants wordt verwerkt. Je kunt hier op verschillende machines werken. Zo hebben wij twee servettenmangels, een doekenmangel en een tafellakenmangel. Deze machines zorgen ervoor dat de artikelen worden gestreken, gevouwen en gestapeld."

Kan je wat meer vertellen over wat jouw taken zijn?

Created with Sketch.

"Ik kan op alle plekken op de afdeling werken. Aan de voorkant van de machine zorg ik ervoor dat het linnen op de juiste manier op de rolbanen wordt gelegd. Als ik aan de achterkant van de machine sta, controleer ik of het linnen mooi gevouwen is en leg ik het in de rolcontainers. Ook ben ik assistent- teamleider. 

 

In het werk is het belangrijk dat je kennis krijgt van de artikelen. Ook leer je gaandeweg de instellingen op de machine kennen. Elke klant heeft een eigen vouwprogramma. Deze stel je zelf aan de voorkant van de machine in.

In principe wisselen wij op de afdeling regelmatig van werkplek. De ene keer sta ik aan de voorkant van de machine en de andere keer aan de achterkant. Ook werk ik wel eens op de afdeling Badgoed of Hotel."

Waarom is het leuk om hier te werken?

Created with Sketch.

"Het leuke aan mijn werk vind ik de afwisseling in werkzaamheden: ik ben flexibel inzetbaar op zowel mijn eigen afdeling als op andere afdelingen. Daarnaast vind ik het fijn dat ik gedurende de dag lekker in beweging kan zijn. Ook werk ik op de afdeling voornamelijk met vrouwen, wat veel gezelligheid met zich meebrengt!"

Wat was het leukste bedrijfsfeestje?

Created with Sketch.

"Het leukste bedrijfsfeest vind ik de jaarlijkse BBQ die in de zomer altijd wordt georganiseerd: veel gezelligheid, lekker eten en leuke muziek!"

Tymen

Productiemedewerker Sorteer Hotel

"Ik ben Tymen en ik werk sinds januari 2020 bij Wasserij / Linnenverhuur G. van der Kleij & Zn. bv"

Kan je wat meer vertellen over jouw afdeling?

Created with Sketch.

"Ik werk op de Sorteer afdeling. De afdeling is verdeeld in Sorteer Hotel en Sorteer Restaurant. Op de hotelafdeling worden vuile lakens, dekbedovertrekken , slopen en badgoed gesorteerd en op de restaurantafdeling worden vuile servetten, lopers, tafellakens, doeken en kleding gesorteerd."

Kan je wat meer vertellen over wat jouw taken zijn?

Created with Sketch.

 "Ikzelf werk voornamelijk op de hotelafdeling. Hier zorg ik ervoor dat het badgoed (o.a. badlakens en badmatten) gescheiden worden van het bedlinnen (lakens, dekbedovertrekken en slopen). Het sorteren op de afdeling doen wij klant voor klant. Vuil linnen van de ene klant wordt dus niet gemengd met vuil linnen van een andere klant. 

Wanneer mijn collega’s en ik beginnen met het sorteren van het linnen van een klant, voeren wij een klantnummer in. Vanaf dat moment kun je de was van deze klant op diverse schermen in de wasserij volgen. Bij het sorteren is het belangrijk om het linnen goed uit te schudden, zodat er geen ander linnengoed of bijvoorbeeld kleding of een afstandsbediening tussen zit.

In principe sta ik ingepland bij de Sorteer afdeling. Wij wisselen op de afdeling regelmatig van werkplek. De ene keer sta ik aan het begin van de loopband het linnen uit de container te laden en de andere keer sta ik te sorteren. Ook sta ik wel eens bij de wasstraten of op andere afdelingen te werken als dit nodig is."

Waarom is het leuk om hier te werken?

Created with Sketch.

" Het sorteren is fysiek aanpoten. Er gaan veel kilo’s linnengoed door je handen heen. Dit maakt het echter ook leuk. Aan het einde van de dag heb ik echt het gevoel iets gedaan te hebben. Ook maken de collega’s mijn werk leuk. De teamspirit is hoog en er is altijd wel tijd voor een grapje tussendoor. Daarnaast is het merendeel Pools waardoor ik inmiddels ook een aardig woordje Pools spreek en ik hen weer Nederlands kan leren."

Wat was het leukste bedrijfsfeestje?

Created with Sketch.

"Vanuit het bedrijf wordt er altijd flink aandacht geschonken aan het personeel. Zij het om een verjaardag van een medewerker te vieren of het afscheid van een medewerker wegens pensioen. Je kunt echt duidelijk merken dat het een familiebedrijf is door de aandacht die ze aan het personeel geven. 

Wegens de coronamaatregelen heb ik nog niet veel grote bedrijfsfeesten mogen meemaken. Toch probeert het bedrijf wel nog leuke dingen te organiseren. Zo vond ik de ‘kerstsfeer testraat’ zeer geslaagd! Hier kon al het personeel, om de beurt, een zogeheten  ‘kerstsfeer testraat’ doorlopen, met o.a. warme chocolademelk, kerstkoekjes en aan het eind een mooi kerstpakket."

Carla 

Productiemedewerker Badgoed

"Ik ben Carla en ik werk sinds augustus 2017 bij Wasserij / Linnenverhuur G. van der Kleij & Zn. bv"

Kan je wat meer vertellen over jouw afdeling?

Created with Sketch.

"Ik werk in de schoongoedhal op de afdeling Badgoed. Op onze afdeling verwerken wij gewassen en gedroogd badgoed. Op de machines voert een medewerker o.a. baddoeken, badlakens of badmatten in en aan de andere kant van de machine haalt een andere medewerker de stapels badgoed van de band en legt deze stapels in een rolcontainer."

Kan je wat meer vertellen over wat jouw taken zijn?

Created with Sketch.

"Ik sta vaak aan de insteekzijde van de machine. Ik leg het badgoed op de juiste wijze op de rolbanden en door middel van een laser ‘ziet’ de machine het badgoed en vouwt hem. De vouwwijze stel ik zelf op de machine in. Ik kan op het display zien welke klant er naast mij op de band ligt. Vervolgens weet ik op basis van deze informatie welke vouwcode ik moet intoetsen. Nadat de machine het badgoed heeft uitgestoten wordt het linnen door mijn collega aan de overkant in een container gelegd.

In principe is mijn werkplek bij de afdeling Badgoed, maar het kan gebeuren dat ik op een andere afdeling nodig ben. Dan word ik ook wel eens daar ingepland of op de dag zelf daarheen gevraagd." 

Waarom is het leuk om hier te werken?

Created with Sketch.

"Het leuke van dit werk is dat je echt eer van je werk ziet. Het linnengoed komt vies binnen en uiteindelijk kan je mooi gevouwen linnengoed weer aan de klant meegeven. Het geeft mij voldoening om lekker met mijn handen bezig te kunnen zijn. Ik maak er voor mezelf vaak een wedstrijdje van om elke week weer op een hoger tempo te mangelen en hogere aantallen te halen. Dat houdt het lekker uitdagend!"

Wat was het leukste bedrijfsfeestje?

Created with Sketch.

"Het leukste feest dat ik in mijn tijd bij de wasserij heb meegemaakt is de jaarlijkse BBQ. Heerlijk eten met een drankje en daarna onze danskunsten laten zien!"

Dawid

Teamleider Hotel 

"Ik ben Dawid en ik werk sinds juli 2015 
bij Wasserij / Linnenverhuur G. van der Kleij & Zn. bv"

Kan je wat meer vertellen over jouw afdeling?

Created with Sketch.

"Ik werk in de schoongoedhal op de afdeling Hotel. De hotelafdeling bestaat uit mangels, waarop wij lakens, dekbedovertrekken en slopen verwerken. De  lakens en dekbedovertrekken worden op de lakenmangel verwerkt en de slopen op een aparte slopenmangel."

Kan je wat meer vertellen over wat jouw taken zijn?

Created with Sketch.

"Ik ben teamleider van de hotelafdeling. Mijn taak is het coördineren en organiseren van het werk en het motiveren van het team. Als teamleider kan ik overal staan: ik kan op de lakenmangel werken, op de slopenmangel of aan de afpakzijde van een van de mangels.  

 

  • Bij de slopenmangel zorg ik er samen met mijn team voor dat de slopen aan de voorzijde van de machine op rolbanden worden gelegd. In de machine worden de slopen vervolgens  gestreken, gevouwen en gestapeld;
  • De lakenmangel is niet voorzien van rolbandjes, maar werkt met ingave-stations. Hier zorg ik er samen met mijn team voor dat de lakens en dekbedovertrekken door middel van clipjes aan de punten van het linnen worden opgehangen. De machine trekt vervolgens het linnen bij de insteek weer uit elkaar om netjes recht door de machine te gaan. In de mangel wordt het linnen vervolgens gestreken, gevouwen en gestapeld; 
  • Aan de achterkant van de mangel wordt ervoor gezorgd dat het linnen wordt gecontroleerd op kwaliteit en  dat de rolcontainer op de juiste wijze wordt ingepakt."

Waarom is het leuk om hier te werken?

Created with Sketch.

"De wasserij is een mooi stabiel bedrijf om te werken. Het geeft mij voldoening dat wij een sterk en georganiseerd team zijn. Ook vind ik het fijn dat ik in een kwartiertje op mijn werk kan zijn. De wasserij ligt direct aan de snelweg en heeft ook nog een mooi uitzicht op de Haarrijnse plas."

Wat was het leukste bedrijfsfeestje?

Created with Sketch.

"Om eerlijk te zijn ben ik niet een echte feestganger. Het bedrijf organiseert wel regelmatig bedrijfsfeestjes, die ook zeer populair zijn onder het personeel. Het leukste bedrijfsfeestje dat ik heb meegemaakt moet toch echt de jaarlijkse BBQ zijn. Lekker buiten zitten in de zon, goed eten en leuke muziek!"