Wij zijn per direct op zoek naar een:

HR Adviseur

Locatie
Utrecht

Werkuren
28,5 tot 36 uur per week

Wat houdt het werk in?

Het team

Je werkt samen met twee fulltime collega’s (38 en 31 jaar) onder leiding van een HR-manager (40 jaar). Wij omschrijven ons eigen team als open, nuchter, hands-on, ondernemend en collegiaal. 
 

Functieomschrijving

Op onze afdeling komen veel facetten van het HR-vak voorbij. Aangezien de afdeling niet ver van de werkvloer is gepositioneerd zijn medewerkers en leidinggevenden altijd dichtbij. Hierdoor ontstaat dynamiek door rechtsreeks contact tussen HR en alle stakeholders. De komende jaren willen we verder professionaliseren en zijn mede daarom op zoek naar een ervaren aanvulling voor ons team. 

 

Jouw taken zijn hoofdzakelijk:

  • Adviseren van medewerkers en directie over HR kwesties, beleid en procedures;
  • Je evalueert samen met het team het HR-beleid op diverse vlakken, doet verbetervoorstellen en voert projecten ter verbetering van onze dienstverlening zelfstandig uit;
  • Werving en Selectie van vacature tot onboarding (recruitment is uitbesteed aan externen). Je onderhoudt dagelijks contact met externe partijen zoals uitzendbureaus, recruiters en kandidaten en voert zelf regelmatig selectiegesprekken met kandidaten op onze locatie;
  • Verzuimbegeleiding, waaronder het ondersteunen van de lijn met deze taken;
  • Je bent aanspreekpunt voor leidinggevenden en medewerkers voor HR-gerelateerde vragen;
  • Ondersteunt waar nodig leidinggevenden bij gesprekken met medewerkers.

 

Verder voer je net als je collega’s de gebruikelijke operationele taken uit zoals het verzorgen van interne communicatie, opstellen en uitgeven van arbeidsovereenkomsten, organiseren van trainingen en vieringen en het bijhouden van personeelsdossiers. 

Wij zijn op zoek

 naar een HR-professional die van mening is goed te passen in een industriële omgeving en in een no-nonsense cultuur. Je bent in het bezit van een hbo-diploma aangevuld met tenminste 5 jaar werkervaring in het HR-vakgebied. Je bent graag onder de mensen en weet de diverse stakeholders mee te krijgen door jouw enthousiasme en energieke persoonlijkheid. Daarnaast heb je een sterkte drang om te verbeteren en daar het voortouw in te nemen. 

 

Jij vindt

  • een plek in een (familie) bedrijf dat technologisch innoveert; 
  • een plek in een team waarbinnen iedereen bijdraagt aan een fijne werksfeer en ruimte is voor jouw ideeën en expertise waarmee je een bijdrage en toegevoegde waarde levert aan verdere professionalisering van onze HR-dienstverlening en daarmee ons bedrijf; 
  • een werkomgeving waarin geen dag hetzelfde is. 

 

Aanvullend krijg je een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband en prima arbeidsvoorwaarden (eindejaarsuitkering van 5,33 % en vakantiegeld van 8,33%, 184 vakantie-uren op jaarbasis en reiskostenregeling conform CAO Textielverzorging). Je standplaats is onze wasserij aan De Heldinnenlaan te Utrecht en reizen is voor deze functie niet van toepassing. 

Wil je meer weten of reageren?

Bel ons gerust voor meer informatie of stuur je cv eventueel voorzien van je motivatie naar werkenbij@vanderkleijtextiel.nl

Collega's aan het woord

Hoe ervaren de huidige medewerkers het werken bij Wasserij / Linnenverhuur G. van der Kleij & Zn. bv? Lees en bekijk hier hun verhalen!

Mariska van Maarseveen

Afdeling Personeelszaken
030 307 2200
werkenbij@vanderkleijtextiel.nl 

Stuur een bericht via WhatsApp
WhatsApp berichten worden binnen 1 werkdag door ons beantwoord. 

Wij vinden het belangrijk om netjes met je gegevens om te gaan als je bij ons solliciteert. In deze privacyverklaring leggen we uit welke gegevens we van je verwerken en hoe we daarmee omgaan. 

Nieuwsgierig naar waar je komt te werken?

Volg het proces van vuilsorteer, naar wassen, drogen, strijken en vouwen in onze moderne industriële wasserij.

 

 Kijk voor meer informatie over de gebeurtenissen in ons bedrijf ook eens op onze Facebook pagina of op onze Linked-In pagina.